Pepsine is een enzym dat in het begin van de spijsvertering in de maag eiwitmoleculen splitst. Het is een populair supplement. Op deze pagina vind je alles over de Pepsine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Pepsine is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.
Pepsine is het eerste dierlijke enzym dat ontdekt werd in 1836 door Theodor Schwann. Een andere naam voor pepsine is ook wel peptase. Het feit dat het een dierlijk eiwit is houdt in dat dit enzym in de maag van de mens zelf wordt aangemaakt, echter eerst in de vorm van Pepsinogeen, de voorloper van de Pepsine.
Pepsine is een enzym dat eiwitmoleculen aan het begin van de spijsvertering in de maag splitst, zodat eiwitten alleen maar kunnen worden afgebroken tot lange aminozuurketens. Pepsine wordt uitgescheiden door het enzym pepsinogeen, dat op zijn beurt wordt uitgescheiden door cellen in de maag die maaghoofdcellen worden genoemd. De functie van pepsine is het splitsen van eiwitten in wateroplosbare producten die peptiden worden genoemd.
Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Pepsine worden geadviseerd in een dosering variërend van 100-300 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.
Niet gebruiken bij last van maagzweren.
Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer