Paardenbloem is één van de beste kruiden voor de gezondheid van de lever. Op deze pagina vind je alles over de Paardenbloem, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Paardenbloem is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.
De paardenbloem kent iedereen, het is dan ook een plant dat deel uitmaakt van een grote familie. De paardenbloem heeft ongeveer 200 soorten. Volgens onderzoekers zou de paardenbloem oorspronkelijk afkomstig zijn uit Centraal-Azië, van daaruit verspreidde de plant zich hoofdzakelijk uit over het noordelijk halfrond (Europa en Noord-Azië).
Nu is de plant bijna overal ter wereld verwilderd te vinden. Alleen in de tropen zal je de paardenbloem niet tegenkomen.
De paardenbloem vindt je eigenlijk overal, ze groeien bij voorkeur op vochtige plaatsen en in de zon, maar andere omstandigheden is voor het plantje ook geen probleem, want het past zich gemakkelijk aan.
In de Chinese geneeskunde wordt duidelijk onderscheid gemaakt in de toepassing van paarden- bloem, blad en wortel. Bloemen en bladeren worden voor andere doeleinden gebruikt dan de wortel.
Van de paardenbloem wordt eigenlijk de gehele plant geschikt bevonden om te gebruiken. Het is alleen voor de smaak en de werkzame stoffen wel belangrijk te weten wanneer de bloem geoogst is.
Voor de mix van wortel blad en bloem is het aan te raden om de gehele bloeiende plant te oogsten in april/mei. De wortel wordt het best gebruikt wanneer deze in het najaar is geoogst, dan is de wortel rijk aan inuline.
De bladeren kun je het beste gebruiken in het voorjaar (voordat de plant gaat bloeien), hierdoor zijn de bladeren minder bitter.
De bladeren bevatten Sesquiterpeenlactonen van het germacranolide type (glucosiden) met taraxinezuur. ook bevatten de bladeren Triterpenen, een daarvan is cycloartenol.
Dan zijn er nog aminozuren met koffiezuur en chlorogeenzuur, fytosterolen, verschillende enzymen en flavonoïden zoals apigenine-7-glucoside en luteoline-7-glucoside.
Paardenbloem bevat ook mineralen (met name kaliumzouten), ijzer, vitamine A, B2, C en D. Maar het meest aanwezig zijn de bitterstoffen als taraxine en taraxasterol, choline en carotenoïden.
De wortel bevat ook sesquiterpeenlactonen maar dan van het eudesmanolide en germanacranolide type, dit maakt de aanwezigheid van bitterstoffen als taraxine en taraxasterol ook hoger in de wortel dan de bladeren.
Daarnaast bevatten de wortels triterpenen, phytosterolen, verschillende enzymen, gamma-butyronelactone glucoside taraxacoside, koffiezuur, kalium, inuline (2-40%), suikers (tot 18%) als fructose, glucose en sucrose.
In de lente bevat de wortel 20% inuline, in de herfst 40%!
Bij paardenbloem gaat het voornamelijk om de bitterstoffen, Om bitterstoffen goed te benutten moeten je de bittere smaak waarnemen. Dat houd dus in dat je het niet kan gebruiken in een capsule. Je smaakpapillen of neusslijmvlies moeten echt de bitterstoffen waarnemen om zo de geprikkeld te worden. Alleen door deze prikkeling zal de reflex actie ontstaan.
Bitterstoffen zijn oplosbaar in water en alcohol. In alcohol wordt de werking vaak verhoogd. Een goede manier voor paardenbloem is dan ook om er thee van te zetten.
Wil je alleen om de bitterstoffen paardenbloem gebruiken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een goed liposomaal product. Hierin wordt uit meerdere planten bitterstoffen gehaald. Voor een optimaal effect hebben ze dit gebonden aan een vet samen met alcohol. Dit zorgt voor een goede opname en het handige pompje maakt doseren heel simpel.
Paardenbloem is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Paardenbloem en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.
Paardenbloem is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Er zijn geen negatieve effecten bekend van het gebruik van Paardenbloem samen met medicijnen.
Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Paardenbloem, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Paardenbloem te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.
Je kunt ze het beste direct vóór of tijdens de maaltijd innemen. Dit geeft de minste aanleiding tot eventuele ongemakken met de spijsvertering.
Veel mensen gebruiken Paardenbloem langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor de lever één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Paardenbloem productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!
Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Paardenbloem te koop?" Wij leveren enkel de beste Paardenbloem waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Paardenbloem is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Paardenbloem voelen de effecten na 2-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Paardenbloem te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.
Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer