Alles over Paddestoelen Poeder & Supplementen

Paddestoelen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de superfoods en supplementen. Ze bezitten vele eigenschappen en zijn voor vele toepassingen inzetbaar. Op deze pagina vind je alles over Paddestoelen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Paddestoelen categorieën, met uitleg over elk.

Reishi: De Lingzhi Paddenstoel

Reishi, ook wel bekend als Lingzhi, werd voor het eerst beschreven door Huangdi, de Gele Keizer, in zijn beroemde boek over Chinese traditionele geneeskunde.

reishi

Mycelium: Het begin van elke Paddestoel

Paddestoelen bestaan meer dan 90% in de levenscyclus als mycelium (zwamvlok). Mycelium is het netwerk van alle draden van een schimmel, die meestal onder de grond zitten. Bij parasitaire plantenschimmels zoals bijvoorbeeld cordyceps zitten de vooral tussen de cellen van de gastheer zelf. Omdat paddestoelen zelf geen energie kunnen produceren door fotosynthese (zoals planten), moet het mycelium actief voedingstoffen uit de omgeving opnemen en omzetten in metabolieten die de paddestoel kan gebruiken om te leven. Deze eigenschap van mycelium is verantwoordelijk voor de hoog enzymatische activiteit en werkzaamheid van paddestoelen.

Hericium

Hericium: De Japanse Berg Priester

Hericium (Hericium erinaceus), ook wel 'berg priester' in Japan genoemd.

De paddenstoel heeft een opmerkelijke vorm dat doet denken aan het prachtige en imposante bos manen van een gezonde mannetjesleeuw.

Chaga: Diamant van het Woud

Chaga (Inonotus obliquus) komt uit Scandinavië en groeit op de berkenboom. Een berk bevat de triterpenoide betuline. Chaga zuigt de betuline uit de boom en zet het om in inotodiol, trametenolizuur en betulinezuur. De paddenstoel wordt in de winter geoogst wanneer de actieve ingrediënten op hun sterkst aanwezig zijn.

Chaga en de wetenschap

Chaga bevat heel veel verschillende werkzame stoffen, zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen. De stoffen in Chaga hebben een hele hoge ORAC score en bevatten veel SOD (superoxide dismutase).

reishi?
agaricus

Cordyceps: Winterworm Zomergras

De Chinezen noemen Cordyceps de winterworm zomergras (de worm in de winter wordt een plant in de zomer). In het wild groeit de paddenstoel uit de rups van een nachtvlinder die dit niet overleeft. De rupsen leven ondergronds in het hooggebergte van Zuidwest-China en Tibet. Tegenwoordig is wilde cordyceps erg zeldzaam.

Er is een plantaardige voedingsbodem ontwikkeld die bestaat uit bruine rijst, soja en mout. De cordyceps groeit onder gecontroleerde condities op deze voedingsbodem. Een voordeel van gekweekte cordyceps is dat het geen zware metalen bevat, wat in wilde cordyceps meestal wel het geval is.

Cordyceps is een verzamelnaam voor Cordyceps sinensis en Cordyceps militaris. Beide soorten bevatten van de nature polysacchariden en nucleoside analogen, waarvan de belangrijkste cordycepine (3'-deoxyadenosine) is.

Mycorrhiza

Paddenstoelen hebben geen fotosynthese. Ze leven in symbiose met bomen en planten. De schimmeldraden van de paddenstoelen omhullen de boom- en plantenwortels. Dit noemt men mycorrhiza. De paddenstoel voorziet zijn partner van water en mineralen en de ander voorziet de paddensteoelen van glucose en saccharose.

Shiitake: Hemels Ruikende Paddenstoel

Shii-take (Lentinula Edodes) behoort tot de lekkerste eetbare paddenstoelen in de wereld. Het wordt door diverse chefkoks beschouwd als delicatesse.

shiitake

Chitine

Bij onbewerkte paddenstoelen bestaat het cytoskelet uit chitine. Chitine is een cellulosederivaat die verantwoordelijk is voor de stabiliteit en buigzaamheid van de paddenstoel. Chitine is voor ons niet opneembaar omdat in ons maagdarmkanaal het enzym chitinaze niet voorkomt. Chitinaze is essentieel om chitine te kunnen afbreken.

De werkzame bestanddelen komen voor ons beschikbaar via bereiding met heet water, door microfijne vermaling of uiteraard extractie.

maitake

Auricularia: Oor van het Woud

De Auricularia, ook wel Judasoor, komt op veel plaatsen op de wereld voor waaronder Nederland en België.

Polyporus Umbellatus

De Polyporus umbellatus paddenstoel is redelijk zeldzaam en groeit op de wortels van eiken- en berkenbomen. Qua vorm groeien de "bladeren" van de polyporus umbellatus over elkaar heen en vormen samen een grote bol die tot 40 centimeter in diameter kan worden.

polyporus
pleurotus

Pleurotus Ostreatus: De Oesterzwam

De oesterzwam heeft zijn Nederlandse naam te danken aan de vorm en het uiterlijk welke gelijkenis vertoont met een oester. Ze groeien in Europa ook in het wild maar de oesterzwammen die in de supermarkt te koop zijn onder condities gekweekt. Het bevat 2 soorten polysacchariden, namelijk bèta-1,3-glucaan en bèta-1,6-glucaan.

De Belangrijkste Polysacchariden

Agaricus (Blazei murill): Alfa-1,4 D-glucaan & Beta-1,6 D-glucaan

Chaga (Berkenweerschijnzwam): Beta-1,3 & 1,6 D-glucaan

Agaricus (Champignon): Beta-glucaan ABP (Agaricus bisporus polysaccaride)

Coprinus (Inktzwam): Fucogalactaan

Cordyceps: Cordycepinezuur

Maitake (Eikhaas): Grifolan & D-fractie-1,3 & 1,6 D-glucaan

Pleurotus (Oesterzwam): Pleuran

Shiitake: Lentinan & Beta-1,3 & 1,6 D-glucaan

Tremella (Trilzwam): Glucurono xylomannan

Reishi (Ganoderma): Ganoderan A, B & C

tremella

Tremella Fuciformis: De Sneeuw Paddestoel

De Tremella paddestoel groeit vooral in tropische en subtropische streken als boompaddenstoel. Voor de toepassing als voedingssupplement wordt hij in grote getalen succesvol op een houtsubstraat gekweekt.

Meest gestelde vragen over Paddestoelen:

Paddestoelen zijn superfoods die al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt worden. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met paddestoelen en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Paddestoelen zijn zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Paddestoelen, het zijn veilige stoffen. Je lichaam is goed in staat om deze Paddestoelen te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Paddestoelen langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Paddestoelen productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Paddestoelen te koop?" Wij leveren enkel de beste Paddestoelen waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Paddestoelen zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Paddestoelen voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Paddestoelen te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline