Superfood Recipe
Vegan Proteine
Pannekoeken
Vegan Proteine Pannenkoeken
Wanneer je aan Nederland denkt, dan denk je al snel je pannenkoeken. En heerlijk dat ze zijn! Daarom delen wij dit recept ook met jou: simpel en ook nog vegan als je wenst.
Prep Time: 5 minuten
Cook time: 10 minuten
Ingredienten:
- 250 gram bloem/meel
- 2 schepjes Proteine poeder vanille vegan
- 600 ml (plantaardige) melk
- snufje zout
- olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze:
Zeef de bloem en doe het in een grote kom. Doe daarna de proteïne en een snuf zout erbij. Voeg de melk toe en mix tot een de klontjes eruit zijn. Doe een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur, wanneer de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin kun je de pannenkoek omdraaien.
Heerlijk om te serveren met een beetje yacon stroop.
Voordelen van Vegan Proteine
Eiwitten of proteïnes leveren je lichaam calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Het is daarom belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen uit je voeding. Vrijwel alle plantaardige voedingsmiddelen bevatten kleine hoeveelheden eiwit, maar sommige zijn extra eiwitrijk. Deze worden ook wel ‘eiwitbronnen’ genoemd.