Groene koffie is een product rijk aan chlorogeenzuur dat je kan helpen bij het afvallen. Op deze pagina vind je alles over de Groene Koffie, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Groene Koffie is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.
Groene koffie is ongebrande koffiebonen die cafeïnerijk zijn. Deze bonen kunnen worden gemalen en gebrouwen, of ze kunnen worden gebruikt bij de productie van andere voedingsmiddelen zoals chocolade- of karamelsaus. Ongebrande bonen zijn groen van kleur en komen voor in onder meer Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Door de bonen te roosteren, veranderen ze van geel in een donkerbruine kleur die meer smaak behoudt.
Studies hebben aangetoond dat de koffieboon een rijke bron is van veel voedingsstoffen en antioxidanten. De belangrijkste is chlorogeenzuur. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Het chlorogeenzuur in groene koffie heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen, maar wordt het meest gebruikt voor gewichtsverlies.
Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan groene koffie worden geadviseerd in een dosering variërend van 500-1500 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.
De bonen die men gebruikt om groene koffie te maken, zijn dezelfde als de normale koffiebonen, deze cafeïne houdende drank kan dezelfde bijwerkingen hebben als normale koffie zoals: hoofdpijn, buikpijn en/of opvliegers.
Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer