Olijfblad (Olea europaea) wordt gemaakt uit olijfbladeren en wordt al eeuwenlang voor verschillende toepassingen gebruikt. Op deze pagina vind je alles over de Olijfblad, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Olijfblad is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.
De wilde olijfboom (Olea europaea) is inheems in West-Azië, Egypte en Syrië, waar hij werd gedomesticeerd. Inmiddels is het een karakteristieke plant die we overal in het Middellandse Zeegebied aantreffen, maar ook in Zuid-Amerika, het zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Australië en de tropen.
Al sinds de oudheid wordt in het Middellandse Zee-gebied olijfbladthee gedronken. Niet zo gek omdat we tegenwoordig weten dat olijfbladeren rijk zijn aan antioxidanten. Niet voor niks wordt de olijfboom ook wel de 'boom des levens’ genoemd.
Olijfblad extract (Olea europaea) wordt gemaakt uit olijfbladeren en wordt al eeuwenlang voor verschillende toepassingen gebruikt. De belangrijkste stof uit olijfblad extract is oleuropeïne.
Olijfblad ondersteunt het immuunsysteem, is goed voor een evenwichtige darmflora, heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en heeft een gunstige werking op hart en bloedvaten. De stof oleuropeïne is de belangrijkste stof in dit olijfbladextract. Daarnaast bevat olijfblad onder meer secoiridoïden en flavonoïden.
Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan olijfblad worden geadviseerd in een dosering variërend van 500-1500 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.
Vrijwel niemand ervaart bijwerkingen bij het gebruik van olijfblad, echter zou olijfblad milde bijwerkingen kunnen hebben zoals maagpijn en hoofdpijn bij gevoelige mensen.
Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer