Rode gist rijst (red yeast rice) is rijst die is gefermenteerd door de gist Monascus purpureus. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Rode Gist Rijst, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Rode Gist Rijst is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.
Rode gist rijst (red yeast rice) is rijst dat is gefermenteerd door de gist Monascus purpureus. Hierbij worden belangrijke bioactieve stoffen gevormd zoals monacoline K en krijgt de rijst haar diep rode kleur.
Rode gist rijst (red yeast rice in het Engels) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang geconsumeerd. Het ontstaat door fermentatie met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K.
In Nederland wordt rode gist rijst hoofdzakelijk als voedingssupplement gebruikt voor het cholesterol in de vorm van capsules of tabletten. Het is het bekendste natuurlijke alternatief voor mensen die geen statines willen of kunnen gebruiken.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat rode gist rijst goed is voor het cholesterol, maar vaak veel beter wordt verdragen. Het heeft aanzienlijk minder bijwerkingen. Dit blijkt tevens uit ervaringen van onze klanten.
Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Rode Gist Rijst worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-600 mg per dag, met 3-10 monacoline K. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen soms hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.
Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.
Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer